haberler

23 Şubat 2012 Perşembe

Kaşık Helvası

Kaşık Helvası - Zerrin'in Mutfağı: Kastamonu


MALZEMELER
Un
1 kase şeker
Yarım kase su
Sıvıyağ
Tereyağı

YAPILIŞI
Orta boy tavaya dolu dolu 2 yemek kaşığı tereyağı ile yarım çay bardağı sıvıyağ, orta ocak ateşte eritilir. Eriyen yağın içerisine alabildiğince un katılarak kavrulur. Katı çorba kıvamını alan una 1 kase şeker ve yarım kase su katılarak karıştırmaya devam edilir. Burada unutulmaması gereken ocağın altının kapatılması gerektiğidir. Ardından malzemelerin özdeşleştiği tatlımız servis tabağına alınarak 4-6 kişilik servis edilir. Tatlımızın yapılış süreci ortalama 15-20 dakikadır.

Hiç yorum yok: