haberler

5 Mart 2012 Pazartesi

Annemin zeytinyağlı barbunya tarifi.

4 kişilik

  • 2 subardağı barbunya
  • 4 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
  • 2 adet kuru soğan, doğranmış
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 2,3 adet acı sivri  kaynamış su
  • tuz biber

  • Hazırlanışı
    Akşamdan ıslattığım barbunyaları süzüp işleme başlıyorum.
    Zeytinyağını tencereye alıp soğanı, biberi ince, ince doğrayıp kavurun. Havuçları küp, küp doğrayıp, tencereye ekleyin.Üzerine domatesleri, rendeleyip suyunu çekene dek pişirin. Barbunyayı ilave edip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana dek pişirin.
    afiyetler olsun harika bir tadı var.:)

    Hiç yorum yok: