haberler

9 Mart 2012 Cuma

renga renk klozet takımları.





örgü klozet takımları

örgü klozet takımları
örgü klozet takımları

şık sakallı ipten klozet takımı

sakallı ipten klozet takımı




Pırasadan Çorba yapalım.





Soğukların yüzünü gösterdiği günlerde hastalıklardan korunmak için lezzetli bir çorbaya ne dersiniz? Patatesli, kremalı, pırasa çorbası tarifi.

 
Hazırlama Zamanı 15 dakika
Pişirme Zamanı 25 dakika
Kaç Kişilik 4
  Malzemeler, 2 adet pırasa 3 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı krema 1 litre tavuk suyu Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
  Hazırlanışı, Pırasaları küçük küçük doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin. Patates ve pırasayı tencereye alıp yaklaşık 5 dakika kavurun. Tavuk suyunu tencereye ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Sebzeler piştiğinde çorbayı ocaktan indirin. Çorbayı el blendırından geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin. Tencereyi tekrar ocağın üzerine alıp krema, tuz ve karabiberi ekleyin. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Çıtır çıtır ekmeklerle birlikte servis yapın. Afiyet olsun...

ÇAYLA HAVUÇLU KEK.

havuclu kek



Bir fincan çayın yanına kek harika oluyor.Çayı nedense boş icemiyorum yani yanında bişeyler olacak.
Uzun süredir bu keki yapıyorum bir arkadaşımdan almıştım tarifini.hemencik yapmaya koyuldum
denemek isterseniz harika bir tadı var şimdiden afiyetler olsun yapıpta yiyenlere....

  
MALZEME:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
1/2 bardaktan biraz fazla sıvıyağ
1/2 bardak süt
2 büyük havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
yeterince un
1/2 bardak ceviz
YAPILIŞI:
Malzemeler çırpılır.Yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltılır.Yalnız malzemeler çırpıldıktan sonra en son malzeme olarak havuçla ceviz konulur.170cc lik fırında pişirilir...


7 Mart 2012 Çarşamba

Sebzeli şehriye pilavı.

Sebzeli şehriye pilavı.



malzemesi:
2.su bardağı şehriye.
1 kahve fincanı pirinc.
500 gr garnütür.
1 cay bardağı sıvı yağ.
50 gr tereyağı.
1 adet kuru soğan.
 1 adet et suyu

yapılışı:
soğan ve şehriyeleri sıvı yağıyla kızartılır
daha sonra pirinci ve et suyunu ilave edilir
 suyunu malzemenin üzerini 2 parmak gececek şekilde
ayarlandıktan sonra garnütör en son tencereye koyuyorumki
dağılmasın tuzunuda koydunca işlem tama kısık ateşte pişmeye bırakıyorum....
torunum`un en cok sevdiği pilav benden istedi bende severek ona hazırladım.

Muhteşem güneş manzaraları.






6 Mart 2012 Salı

NANENİN FAYDALARI.

Nane 

NANENİN FAYDALARI:
İçerdiği uçucu yağlar nedeniyle mide bulantılarını keser.
Gebelikteki ve yolculuklardaki kusma refleksini bastırır.
Grip ve nezlede yüksek ateşin düşürülmesinde değerli bir yardımcıdır.
Beden üzerinde güçlendirici (tonik) etkisi vardır.
Mide ve bağırsak gazlarını söktürücüdür.
Bağırsaklardaki kolit yaralarının iyileşmesinde etkili rol oynar.
HAZIRLANIŞI :
Kurutulmuş toprak üstü kısmından bir tutam alınır, üzerine bir bardak kaynar su dökülüp 10 dakika demlendirilerek çay hazırlanır. Hiçbir yan etkisi olmadığından istenilen aralıklarla içebilirsiniz.
sağlıklı şifalar...