haberler

22 Şubat 2012 Çarşamba

hellim peynirle carliston...



Malzemeler:
4-5 adet çarliston biber
1 çaybardağı rendelenmiş hellim peyniri
maydanoz
Pane malzemesi:
1 yumurta
1 çaybardağı un
1 çaybardağı galeta unu
1 çaybardağı mısır unu
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Biberler 2-3 dakika kaynamış suda bekletilir.
Suyunu süzüp kurulanan biberler ortasından kesilir.
Çekirdekleri temizlenir, rendelenmiş peynir ve maydanoz karışımı ile doldurulur.
Biberler önnce una sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır unu ve galeta unu karışımına bulanarak kızgın yağda kızartılır.
Arzu ederseniz üzerine sarımsak, domates, kekik ve maydanozdan hazırlanmış sos ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: