Tavuklu Arpacık Soğanlı Pilav
4 adet tavuk but (veya baget)
25 adet arpacık soğan
2 adet havuç
5 diş taze sarımsak
Bir tutam maydanoz
3 su bardağı kaynar su
2 su bardağı pirinç
zeytinyağı
tuz
Havuçları ve soğanlarI aynı boyda doğrayın.
Bütün malzemeleri geniş bir teflon tavaya alın. Tavukları arada bir çevirerek pişirin. servis yaparken tavuğun üstüne birkaç maydanoz yaprağı serpin.
2 su bardağı pirinci kaynar suda 10 dakika bekletin.
Pilav tenceresine zeytinyağını alın.Suyunu süzdüğünüz pirinçleri tencereye ilave edin ve kavurun.
Üzerine 3 su bardağı kaynamış suyu ve tuzu ekleyin ve pişirin.
Pilav demlendikten sonra servis tabağına pilavı ve hazırladığınız arpacık soğanlı tavuklar ile servis edin.
3 yorum:
Nice article I like it..from INDONESIA with peace.
Life without love is like a tree without blossom and fruit.
Ellerine sağlık
Yorum Gönder