haberler

14 Mart 2012 Çarşamba

Tavuklu Arpacık Soğanlı Pilav

Tavuklu Arpacık Soğanlı Pilav

 

Tavuklu Arpacık Soğanlı Pilav

MALZEMELER (6 Kişilik)
4 adet tavuk but (veya baget)
25 adet arpacık soğan
2 adet havuç
5 diş taze sarımsak
Bir tutam maydanoz
3 su bardağı kaynar su
2 su bardağı pirinç
zeytinyağı
tuz

Havuçları ve soğanlarI aynı boyda doğrayın.
Bütün malzemeleri geniş bir teflon tavaya alın. Tavukları arada bir çevirerek pişirin. servis yaparken tavuğun üstüne birkaç maydanoz yaprağı serpin.
2 su bardağı pirinci kaynar suda 10 dakika bekletin.
Pilav tenceresine zeytinyağını alın.Suyunu süzdüğünüz pirinçleri tencereye ilave edin ve kavurun.
Üzerine 3 su bardağı kaynamış suyu ve tuzu ekleyin ve pişirin.
Pilav demlendikten sonra servis tabağına pilavı ve hazırladığınız arpacık soğanlı tavuklar ile servis edin.

3 yorum:

ICAH BANJARMASIN dedi ki...

Nice article I like it..from INDONESIA with peace.

mikexplorer dedi ki...

Life without love is like a tree without blossom and fruit.

çatlakkafe dedi ki...

Ellerine sağlık