MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
yarım subardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı damlaçikolatası
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı neskafe
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartmatozu
SOS İÇİN
160 gr bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları derin bir kaba alıp toz şekerle birlikte 3-4 dakika çırpın.sıvıyağı ekleyip tekrar mikserle çırpın.sütü ekleyip karıştırın.kakao,nescafe ve damla çikolatayı ekleyin.unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. yağlanmış unlanmış kalıba dökün.170 derecede pişirin.soğuması için kenarda bekletin.sos içinbitter çikolatayı bermari usulu eritin.eriyen çikolatayı kekin üzerine akıtın.dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder